lørdag den 21. juni 2014

Hjemmelavet hyldeblomstsaft // SLOWFOOD

ELDERFLOWER SLOWDRINK


Jeg har besluttet mig for at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft i år. 

Jeg har eksperimenteret lidt med jordbærsaft til start, og det er jo super let, så hvorfor ikke springe ud i den lækre forfriskende hyldeblomst af slagsen. 

Denne opskrift er også super nem, og med et resultat af lækker lækker saft!


Du skal bare bruge følgende ingredienser (til 1 l. saft):
  • ca. 15 stk. hyldeblomst "skærme" (skyllede & afdryppede)
  • 4 dl. vand
  • 700 g. sukker
  • ½ stk. citron
  • 1 spsk. citronsyre
  • en anelse Atamon til at skylle flasken med

Hyldeblomsterne lægges i en 2 liters gryde. 

Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vin syre koges kort op og hældes derefter over hyldeblomsterne.

Derefter skal hyldeblomster og lage trække under låg 2 dage i køleskab, hvorefter saften presses gennem en sigte, eller for finere saft presses gennem et vådt klæde lagt i en sigte.

Til sidst hældes saften på en ren atamon skyllet flaske og luk den til. Saften opbevares i køleskab og nydes gerne mens den er frisk.

Det er mulighed for at fryse saften.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar