ELDERFLOWER SLOWDRINK
Jeg har besluttet mig for at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft i år.
Jeg har eksperimenteret lidt med jordbærsaft til start, og det er jo super let, så hvorfor ikke springe ud i den lækre forfriskende hyldeblomst af slagsen.
Denne opskrift er også super nem, og med et resultat af lækker lækker saft!
- ca. 15 stk. hyldeblomst "skærme" (skyllede & afdryppede)
- 4 dl. vand
- 700 g. sukker
- ½ stk. citron
- 1 spsk. citronsyre
- en anelse Atamon til at skylle flasken med
Hyldeblomsterne lægges i en 2 liters gryde.
Derefter skal hyldeblomster og lage trække under låg 2 dage i køleskab, hvorefter saften presses gennem en sigte, eller for finere saft presses gennem et vådt klæde lagt i en sigte.
Til sidst hældes saften på en ren atamon skyllet flaske og luk den til. Saften opbevares i køleskab og nydes gerne mens den er frisk.
Det er mulighed for at fryse saften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar