søndag den 29. marts 2015

Profitroles with blueberry cream // SLOWFOOD

Vandbakkelser med blåbærskum









































Opskrift

Ingredienser

  • 70 g. smør 
  • 200 ml. vand
  • 100 g. hvedemel
  • 3 æg letpiskede

Blåbærskum

  • 300 ml. piskefløde
  • 3 spsk. strøsukker
  • 1 tsk. vanilieekstrakt
  • En håndfuld mosede eller blendede blåbær

Opvarm forsigtigt smør og vand til smørret er smeltet. Bring i kog og tag af varmen. Tilsæt strakt det sigtede mel og pisk godt sammen indtil dejen slipper kanten på kasserollen og samler sig i en kugle. 
Afkøl dejen en smule og pisk æg i dejen, indtil den får en blød og letflydende konsistens.

Fordel dejen i små klatter på bagepapir - kom evt. i en sprøjtepose for kontrol af dejen.
bag i forvarmet ovn i 25 min. på 180 grader. 
Prik dem herefter eks. med et træspyd så dampen kan slippe ud af vandbakkelserne.

Når de er afkølet kan de skæres op og fyldes med blåbærskum og evt. syltetøj. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar