Æble sæsonen er ankommet
Nu kan du gå ud i din have, hvis du har æble træer, eller få æbler af familie eller naboen.
At spise efter årstiden er klimavenlig!
Det er klimavenligt, at spise lokalt, økologisk og efter årstiden, så skal vi ikke importere bananer fra Columbia eller peberfrugt og tomater fra Spanien.
Med andre ord er det klimavenligt, at anvende hvad du kan få fra din egen have. Det er derfor en rigtig god idé at dyrke dine egne grøntsager, fordi:
1) så ved du at dine grøntsager ikke er sprøjtet med kemikalier
2) Det er økologisk er sundt
3) Det er bæredygtigt og klimavenligt at spise lokalt
Æble inspiration
Æble opskrifter
Æblesnacks
En vanvittig lækker vintersnack!
Ingredienser:
5 æble
Kanel
Skær æblerne i tynde skiver af max ½ cm. og fordel dem på en bage rist, og drys med kanel.
Bag i ovnen ved 200 g. i 15-20 min.
Server mens de stadig er lune.
Ingredienser:
5 æble
Kanel
Skær æblerne i tynde skiver af max ½ cm. og fordel dem på en bage rist, og drys med kanel.
Bag i ovnen ved 200 g. i 15-20 min.
Server mens de stadig er lune.
Værs'go og spis!
Æble smoothie
En af mine yndlingssmoothies!Ingredienser:
1 æble
En håndfuld frosne hindbær
½ l. appelsinjuice
Blend 1 min.
Bon appetit!
Smuldre kage m. æble
6-8 pers.(Tærtefad 26 cm)
800 gram æbler
3 spsk sukker blandet med 3 tsk stødt kanel
125 g smør
125 g mel
1 dl sukker
60 g haregryn
Skræl æblerne og skær dem i 1 cm tykke både. Læg dem i et smurt ovnfast fad og drys dem med sukker og kanel.
Dej
Smuldre mel og smør sammen, og bland derefter sukret og havregryn i dejen. Fordel smuldredejen og æblerne i fadet, og bag i oven ved 180 grader i 30-40 min.
Kagen skal være gylden.
Server med flødeskum eller creme fraiche.
Forloren Hare m. æble
Oldschool når det er bedst!
Ingredienser:
400 g hakket svinekød
salt og peber
2 stilke bladselleri, finthakket
1 æble, revet
1 lille håndfuld blød timian, hakket
1 æg
2 spsk. mel
100 g god bacon i skiver
Tilbehør:
2 æbler i både
olivenolie
salt
lidt blød timian
en stor blandet salat
ristede kartofler
Rør kødet til forloren hare med salt, peber, bladselleri, æble, timian, æg og mel. Form to fine harer, og dæk dem med bacon. Steg dem ved 220° i en varm ovn i 20-30 minutter.
Rist imens æblebådene i lidt olivenolie. Krydr med salt og timian, og servér straks din forloren hare med varme æbler, salat og ristede kartofler.
Æbleflæsk
En dejlig varm efterårsret!
Ingredienser:
5-10 æbler
2 løg
150 g. Bacon eller flæsk.
1-2 spsk. honning
Vask æblerne og skær dem i kvarte stykker. Skær kernehus, blomst og stilk væk. Skær herefter æblerne i tynde både. Skræl løgene og skær også dem i tynde både.
Steg æble både og løg på panden. Hvis du har stegt flæsk forinden, giver det en ekstra god smag at stege æbleflæsket i det overskydende fedt på panden fra flæsket.
Kom løgene på panden først og steg dem ved middelvarme, til de er gennemsigtige. Bland timian i løgene og kom æblerne ved og lad det simre i ca. 5 min. Pas på, at æblerne ikke bliver splattede.
Smag til med honning inden servering og pynt med et par timian kviste.
Ingredienser:
5-10 æbler
2 løg
150 g. Bacon eller flæsk.
1-2 spsk. honning
Vask æblerne og skær dem i kvarte stykker. Skær kernehus, blomst og stilk væk. Skær herefter æblerne i tynde både. Skræl løgene og skær også dem i tynde både.
Steg æble både og løg på panden. Hvis du har stegt flæsk forinden, giver det en ekstra god smag at stege æbleflæsket i det overskydende fedt på panden fra flæsket.
Kom løgene på panden først og steg dem ved middelvarme, til de er gennemsigtige. Bland timian i løgene og kom æblerne ved og lad det simre i ca. 5 min. Pas på, at æblerne ikke bliver splattede.
Smag til med honning inden servering og pynt med et par timian kviste.
Server med rugbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar