LAV DIN EGEN CHAI SIRUP
Her op mod efterårs og vinter sæsonen, synes jeg det er utroligt lækkert med hjemmelavet Chai te og vennerne er også begejstret for den varme drik. Så inviter gæster på hjemmelavet Chai te, det er virkelig simpelt og giver gode points i cooking-bogen.
Det kan på ingen måde sammenlignes med pulverformaten.
Homecooking FTW!
Chai sirup opskrift!
Ingredienser:200 gram sukker eller rørsukker
5 dl vand
2 tsk. hele kardemommefrø
10 hele nelliker
1 tsk. hel allehånde
1/4 muskatnød
5 små kanelstænger
10 hele nelliker
1 tsk. hel allehånde
1/4 muskatnød
5 små kanelstænger
10 hele stjerneanis
½ tsk. sort peberkorn
ca. 50 g. revet ingefær
½ tsk. sort peberkorn
ca. 50 g. revet ingefær
Krydderierne varmes på panden, da det bringer ekstra smag frem i dem. Herefter knuses de i en morter. Vand, sukker og krydderier kommes i en gryde, bringes i kog hvorefter det skal simre i ca. 15 min.
Kom Chai siruppen i et glas med et ilt-tæt låg og på køl. Anvend siruppen den inden et måneds tid. Sukret vil fungere som konserveringsmiddel.
Ved anvendelse: lav en kop sort te, jeg anbefaler en Earl Grey og kom lidt mælk i, samt den hjemmelavede Chai sirup.
Yderligere kan ved hjælp af en mæleskummer laves en Chai latte :)
Min præference af Earl Grey The er fra Netto, til ca. 20 kr. og har en super lækker aroma.
Held og lykke herfra.
XOXO
Ingen kommentarer:
Send en kommentar